Leffakuulumisia ja muitakin terveisiä

Leffablogi on ollut hieman katkolla kevään aikana johtuen kaikenlaisesta muusta puuhastelusta esimerkiksi matkailuun liittyen. Täällä Tripsteri Helsinki -sivustolla alkaa myös ylläpitämäni elokuvasivusto lähitulevaisuudessa, kun opas julkaistaan kokonaisuudessaan. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan Tripsterin kanssa uutta, innovoivaa matkamobiilisovellusta, joka tulee esittelemään Helsingin kiinnostavia, eettisiä, pienten tekijöiden ja muiden hyvien tyyppien perustamia kahviloita, ravintoloita, baareja, puoteja – ja mukana on myös elokuvateattereita, muuta kulttuuria, kirjastoja, luontoa, perhekohteita, taidetta, arkkitehtuuria, kummituksia…

Leffafestareita

Tripsteriin olen kevään aikana koostanut muutamia leffafestarijuttuja, kuten nämä:

Espoo Ciné – rajuimmat leffat!
Espoo Cinén plussat x 5
Tokio-elokuvia Helsinki Cine Aasiassa

Eli kyllä elokuvissa sentään on käyty!

Loikkarit 2017

Leffaskenen suunnalla viime aikojen kuulumisia on ollut esimerkiksi eilinen pressinäytös virolaisesta LOIKKARIT-elokuvasta (pääkuvassa), joka oli aivan mainio! Yksi tuottajista on suomalainen MRP Matila Röhr Productions Oy, ja tarina kertoo Neuvosto-Viron kolmesta kelmistä, jotka karkaavat veneellä autuaaseen länteen eli purkkamaahan Suomeen. Retki jatkuu Ruotsiin, jossa pojat otetaan sankareina vastaan. Arki ei ole kuitenkaan pelkkää diggyloo diggileyta, joten on lähdettävä Suomeen ryöstämään jalokiviliike.

Edes sellaiset suomalaistönköt kuin Aake Kalliala rockvalokuvaajana eivät onnistu pilaamaan letkeää veijaritarinaa, joka lopuksi jopa herkistyttää. Sangarid-nimellä elokuva on kerännyt Virossa huippumäärän katsojia, mutta Suomessa leffa saapuu vain Elisa Viihteen vuokrauspalveluun 5.7., harmi kyllä. Nykypäivä, oi ja voi! Mutta toivotaan, että vaikka itse en Elisaa ole koskaan käyttänytkään, moni muu sitä käyttää ja näin tämä hassu pikku westernveijaripätkä löytää tiensä Viru-hotellin uskollisten kansoittajien sydämiin. Neljä tähtee!

Viikonloppuna Rivieraan

Huomenna on tarkoitus kokea viimeinkin tuo Kallion kimmeltävä helmi, elokuvateatteri Riviera – with snacks & drinks & sofas & more. Elokuva ei ole järin odotettu, sillä nyt enemmän on kyseessä (lahjakortin käyttö) paikkaan tutustuminen, ja ainoa mahdollinen ajankohta ruuhkavuosissa on huominen lauantai. Päivä on pyhitetty hiphopille eli luvassa on ALL EYEZ ON ME, elämäkertaelokuva Tupac Shakurista, joka juuri tänään olisi viettänyt 46-vuotissyntymäpäiviään, ellei olisi tullut ammutuksi 20 vuotta sitten.

Syksyllä Tokion filmifestivaaleille

Tämän viikon huippuihin on kuulunut ykkösenä lentolippujen ostaminen Tokioon lokakuun lopulle! Sugoiiii! Kaksi viikkoa kakkoskodissa tulee tarjoilemaan paitsi perheseikkailuja ja hotellitestauksia myös muutaman päivän TIFF:ssä, pitkästä aikaa! Tokyo International Film Festival juhlii peräti 30. juhlavuottaan, joten ties mitä siellä on luvassa!

Sellaisia mukavuuksia! Ja tv-arviotyöt ovat etenkin vieneet aikaa elokuvilta, mutta telkkarisarjoista lisää myöhemmin.

Viettäkää kivaa leffa-alkukesää ja muistakaa Engelin Kesäkino-sisäpiha 30.6. eteenpäin!

© Siru Valleala

tokyoFilm

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s